Program kursu
- 10 Sections
- 60 Lessons
- Dożywotnio
Expand all sectionsCollapse all sections
- Modul 1: Wprowadzenie do Baristy6
- Modul 2: Ekstrakcja Espresso6
- Modul 3: Steaming i tekstura mleka6
- 3.1Lekcja 1: Podstawy schładzania mleka,
- 3.2Lekcja 2: Jak stworzyć idealną piankę do cappuccino,
- 3.3Lekcja 3: Jak uzyskać aksamitne mleko dla latte,
- 3.4Lekcja 4: Najczęstsze problemy i jak ich uniknąć,
- 3.5Lekcja 5: Praktyka tworzenia różnych tekstur mleka,
- 3.6Lekcja 6: Czyszczenie i konserwacja urządzeń do schładzania mleka.
- Modul 4: Latte Art6
- Modul 5: Inne Metody Parzenia6
- Modul 6: Przygotowanie kawy filtrowanej6
- Modul 7: Kawa i kultura6
- Modul 8: Degustacja Kawy6
- Modul 9: Podstawy biznesu kawiarni6
- Modul 10: Praktyczne umiejętności i certyfikacja6
- 10.1Lekcja 1: Jak zdobyć i utrzymać umiejętności,
- 10.2Lekcja 2: Przygotowanie do egzaminu baristy,
- 10.3Lekcja 3: Omówienie certyfikacji SCA i innych,
- 10.4Lekcja 4: Przebieg egzaminu praktycznego,
- 10.5Lekcja 5: Jak na bieżąco rozwijać swoje umiejętności,
- 10.6Lekcja 6: Omówienie możliwości kariery jako Barista.