Program kursu
- 10 Sections
- 60 Lessons
- Dożywotnio
Expand all sectionsCollapse all sections
- Modul 1: Wprowadzenie do Sommelierstwa.6
- 1.1Lekcja 1: Definicja i historia sommelierstwa,
- 1.2Lekcja 2: Rolę sommeliera w przemyśle gastronomicznym,
- 1.3Lekcja 3: Podstawowe umiejętności i zadania sommeliera,
- 1.4Lekcja 4: Kwalifikacje i certyfikacje niezbędne dla sommeliera,
- 1.5Lekcja 5: Kariery związane z sommelierstwem,
- 1.6Lekcja 6: Etyka zawodowa sommeliera.
- Modul 2: Zrozumienie Wina.6
- Modul 3: Degustacja Wina.6
- Modul 4: Wiedza o Alkoholach Innych niż Wino.6
- Modul 5: Zarządzanie Piwnicą.6
- Modul 6: Maridż Wina i Jedzenia.6
- Modul 7: Obsługa Klienta.6
- Modul 8: Zarządzanie Programem Wina.6
- Modul 9: Wina z Całego Świata.6
- Modul 10: Egzamin Końcowy i Certifikacja.6
Lekcja 2: Rolę sommeliera w przemyśle gastronomicznym,
Dalej